credit-nevoi-personale-acte-necesare

Care sunt documentele necesare și nivelul de eligibilitate pentru a obține un credit de nevoi personale în România?

Creditele de nevoi personale reprezintă o soluție pentru rezolvarea multor situații financiare neplăcute sau care nu mai suportă amânare. Grație beneficiilor oferite, acest tip de împrumut se clasează pe primele poziții în preferințele românilor. De altfel, foarte multe instituții bancare din țara noastră s-au deschis către acest tip de creditare, oferindu-le românilor posibilitatea de a împrumuta bani.

Intr-un top al celor mai populare companii de credite de nevoi personale din România în anul 2018, marile bănci care operează în România se situează pe primele poziții. Ceea ce face atât de accesibil acest tip de împrumut este faptul că în cazul unui credit nevoi personale actele necesare sunt foarte puține ca număr. Acesta este un beneficiu care deschide oportunități de împrumut pentru o gamă variată de venituri, ceea ce este avantajos pentru românii din diferite pături sociale.

De ce este atât de accesibil un credit nevoi personale online?

Datorita condițiilor de creditare și actelor necesare, acest tip de împrumut este foarte solicitat de către români. Iată care sunt câteva dintre beneficiile oferite de un credit de nevoi personale:

  • Este ușor de accesat de către cei interesti de un împrumut – se poate obține online, prin intermediul unui formular de solicitare care se completează și se expediază prin intermediul emailului. În cazul băncilor, spre deosebire de alte credite bancare, acesta nu necesită întocmirea unui dosar standard, ceea ce implică ecomomie de timp și bani.
  • Nu sunt necesare foarte multe documente – dintre toate tipurile de credite bancare, acesta este cel mai simplu și minimalist împrumut, în ceea ce privește numărul de acte care trebuie prezentate. În general este nevoie fie de o adeverință de salariu sau talon de pensie, fie de un extras de cont bancar ori o decizie de pensionare definitivă, în funcție de tipul de angajat/pensionar.
  • Nu sunt solicitate garanții imobiliare reale – spre deosebire de alte tipuri de împrumut, un credit de nevoi personale nu implică constituirea unei garanții reale de tip imobiliar sau auto. Există și anumite instituții de credite online care oferă sume de bani mai mari (care pot ajunge la câteva sute de mii de Euro) sub forma unui împrumut de nevoi personale, dar în compensație solicită ipotecarea unui bun imobil.
  • Banii ajung rapid la solicitant – banii ajung în contul sau pe cardul solicitantului într-un termen de maxim 48 de ore. Acesta este un avantaj major, mai ales pentru cei care au nevoie de bani rapid.
  • Valoarea dobânzii este scăzută comparativ cu alte tipuri de credite online – marea majoritate a instituțiilor bancare care acordă un astfel de împrumut oferă posibilitatea de a alege între o dobândă cu valoare fixă și o dobândă anuală cu valoare variabilă (cuprinsă între 7,46% și 12,95%, în funcție de instituția care acordă creditul).

Avand parte de atât de multe avantaje, faptul că, la nivel de documente, pentru un credit nevoi personale actele necesare sunt extrem de puține, reprezintă unul dintre cele mai importante beneficii. Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte de credite nevoi personale, accesează site-ul de comparații credite online Monily!

Credit nevoi personale acte necesare

Trebuie precizat de la început că pe lângă documentele necesare, nivelul de eligibilitate al solicitantului este legat de vârstă, cetățenie și alte criterii, precum numărul de membri ai familiei, dacă solicitantul nu este înregistrat la Biroul de Credite, etc. Desigur, principalul element de diferențiere pentru un astfel de împrumut sunt documentele de venituri. Iată care sunt în cazul unui credit nevoi personale actele necesare:

  • Adeverința de salariu – se poate solicita numai celor care sunt salariați în structurile speciale de stat, care au încheiate contracte de muncă pe o perioadă determinată sau care nu îndeplinesc condițiile legate de vechimea la locul de muncă actual (mai puțin de 12 luni);
  • Acord de interogare ANAF – este un formular prin care solicitantul își exprimă acordul ca veniturile înregistrate de către acesta să fie verificate în baza de date ANAF. Se solicită în cazul celor care nu prezintă documente de venit.
  • Decizie de pensionare definitivă – o copie de pe acest document este necesar pentru accesare de credite bancare de către persoanele pensionate, dar a căror pensie este raportată la ANAF.
  • Copie talon de pensie/extras de cont bancar nu mai vechi de 3 luni – pentru pensionarii care înregistrează venituri din pensie, dar care nu sunt raportate la ANAF.
  • Alte acte necesare pentru obținerea unui credit de nevoi personale (aici intră copii de pe actul de identitate, o factură de la utilități, acord CRC, consimțământ ANAF).

In cazul instituțiilor nebancare, pentru un credit nevoi personale actele necesare sunt la un nivel minim, ceea ce este mult mai avantajos pentru solicitant. Descoperă care sunt actele necesare și criteriile de acordare a unui împrumut de nevoi personale cu ajutorul Monily, site de comparații credite online!

0 replies

Trackbacks & Pingbacks

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *