credite nebancare

Diferențele dintre credite nebancare și împrumutul bancar

Atunci când vine vorba de finanțare, persoana care se împrumută trebuie să cunoască diferențele dintre credite nebancare și cele bancare pentru a lua o decizie corectă și favorabile. Atât creditorii nebancari, cât și băncile iau deciziile de creditare în funcție de situația debitorului. De aceea îți recomandăm să procedezi cu inteligență în legătură cu alegerile tale!

În cele ce urmează vom vorbi despre:

  • Perioada pe care să se întindă împrumutul și rambursarea acestuia
  • Cât de mult să împrumuți și care sunt motivele pentru care să împrumuți bani
  • Diferențele în materie de documente solicitate (împrumut negarantat sau credit garantat)

Dacă îți dorești să afli care sunt aceste diferențe continuă să citești articolul nostru!

Perioada de împrumut și rambursarea creditului

Credite nebancare

Pentru credite nebancare procesul de aplicare și obținere durează de la câteva minute și până la 24 de ore, în funcție de timpul împrumutat și de creditor. Este un element care face ca împrumuturile online să fie atrăgătoare pentru cei care se împrumută și care caută soluții financiare rapide. Creditorii vor examina formularul tău de aplicare în câteva minute și îți vor anunța rezultatele cât de repede posibil. Mai important, clienții pot aplica de acasă pentru că o pot face online. Nu trebuie să pleci din locuință pentru a-ți rezolva problemele financiare.

Creditele bancare

Procedura de aplicare la împrumuturile bancare vor dura mult mai mult datorită intervalului de analiză a cererii, ceea ce înseamnă că vei primi împrumutul după o anumită perioadă de timp. Procedura de solicitare va dura între 15 și 60 de minute,  iar intervalul de aprobare poate dura de la aprobarea în aceeași zi și până la primirea răspunsului în câteva zile. Primirea fondurilor se poate efectua în aceeași zi sau în câteva zile. Putem concluziona că băncilor le va lua ceva timp pentru a adopta o decizie finală cu privire la împrumutul solicitat de tine.

Cât să împrumut și care sunt motivele pentru care ar trebui să iau un credit?

Depinde atât de creditorii nebancari, cât și de cei bancari, deoarece fiecare companie oferă sume diferite la creditare. Există o mare diferență în privința sumei împrumutate. În general, dacă împrumuți de la un creditor online, vei obține o sumă mai mică decât dacă ai împrumuta de la bancă.

Pentru ce să împrumut bani?

Trebuie să știi că credite nebancare sunt utilizate pentru cheltuielile de zi cu zi, cum ar fi:

  • Repararea mașinii,
  • Înlocuirea centralei
  • Achiziționarea unui  laptop în cazul în care cel vechi s-a stricat și ai nevoie să-l înlocuiești cât mai repede posibil

Împrumuturile bancare sunt pentru investiții mai mari, cum ar fi:

  • Pentru cumpărarea unei mașini
  • Pentru achiziționarea unei proprietăți / case / apartamente
  • Pentru renovări

Suma

Creditele nebancare îți oferă o sumă împrumut pe care o poți rambursa într-o lună sau în câteva luni. Acest lucru depinde de fiecare creditor în parte.

Suma obținută în urma unui împrumut bancar depinde de scopul în care se utilizează banii. Procesul de rambursare poate dura de la câteva luni la mai mulți ani, pentru că programul de rambursare ia considerare salariul mediu lunar al clientului.

Diferențele în ceea ce privește documentele solicitate 

Documentele privind credite nebancare și cele bancare prezintă o diferență semnificativă în ceea ce privește procesul de aplicare și obținere a banilor.

Majoritatea creditorilor nebancare solicită doar un document de identificare personală, în principal, cartea de identitate. Deoarece împrumuturile online sunt în majoritate de tip negarantat, clienții nu trebuie să furnizeze garanții sau alte documente. Ceea ce facilitează obținerea mult mai rapidă a împrumuturilor nebancare.

Pe de altă parte, creditorii bănci solicită o varietate de documente și situații de venit / istoric de creditare, giranți și derulează analize mai aprofundate. Pe măsură ce creditele bancare oferă sume mai mari de bani cu împrumut, responsabilitatea crește. Atât pentru creditor, cât și pentru debitor. Împrumuturile bancare sunt împrumuturi garantate, ceea ce înseamnă că trebuie să depui un depozit drept garanție, de cele mai multe ori, fiind vorba despre locuință proprietate personală ori un alt bun imobil. Este important să rambursezi împrumutul la timp, în caz contrar, banca îți poate lua locuința ca să acopere costurile legate de credit.

În general, este mai ușor pentru un debitor să împrumute de la un creditor nebancar pentru că implică mai puține documente, cerințe și stres. Cu toate acestea, depinde de fiecare persoană în parte pentru ce tip de credit va aplica, astfel încât să își poată satisface nevoile financiare.

Concluzie

Este esențial pentru o persoană care urmează să se împrumute să știe care opțiune este mai bună pentru nevoile sale de finanțare. Nu trebuie uitat faptul că dobânzile la creditele nebancare pot fi ceva mai mari decât la împrumuturile de la bănci. Dar poți primi un împrumut în 24 de ore. O bancă îți poate oferi o dobândă ceva mai scăzută, dar trebuie să rambursezi împrumutul într-o perioadă mai îndelungată de timp, iar procesul de aprobare poate dura de 3 ori mai mult decât la un împrumut ifn. Totuși, totul depinde de scopul împrumutului, deoarece împrumuturile nebancare și împrumuturile bancare pot fi utilizate din motive complet diferite.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *