imprumuturile-nebancare-act-de-camatarie-legala

De ce credite online nebancare nu vor fi niciodată un act de “cămătărie legală”!

Pe site-urile de comparație credite ifn, așa cum este Monily România, unii dintre românii au atras atenția asupra faptului că acest tip credite online nebancare, din cauza dobânzii anuale aplicate sunt asemănate de către potențialii clienți cu niște “acte semnate cu cămătarii”. La un studiu mult mai atent la pieței și modului în care aceasta se comportă, clienții vor observa că există foarte multe diferențe între aceste moduri de a obține bani împrumut, iar primul și cel mai important dintre ele este faptul că existența societăților nebancare ifn este reglementată în mod legal de către BNR.

Astfel, întreaga activitate desfășurată de către companiile care acordă credite urgente online este monitorizată de către Banca Națională a României, care, în situația depășirii limitelor de dobânda prevăzută în actele sale normative poate pune sub observație tranzacțiile desfășurate de către aceste instituții (există peste 6000 de entități juridice de tip IFN în România). În plus, între aceste modalități care sunt confundate în mod greșit de către unii dintre români există o serie de alte diferențe, care vor fi evidențiate în cele ce urmează!

Creditele nebancare versus cămătărie

Cu siguranță că nici nu ar trebuie făcută niciodată o paralelă sau o comparație între astfel de modalități de a obține bani împrumut, din simplul motiv că împrumuturile online urgențe sunt legale, fiind reglementate de către legile financiare în vigoare. Cămătăria este un act ilegal, care poate avea consecințe neplăcute pentru cei implicați, de aceea orice formă de asemănare cu o manifestare legală nu este nici recomandată, nici bine venită. Dar, atât timp cât unele persoane încă au această prejudecată este important să se facă o distincție clară, pentru a nu se menține această stare de confuzie, așa cum consideră și platforma de comparație împrumuturi online Monily.

Dobânzile de peste 2000% sunt, într-adevăr colosale, dar numai privite la nivel de sumă, pentru că  se ajunge la o astfel de valoare, din simplul motiv că se face o raportare la suma împrumutată și perioada de rambursare a sumei, care influențează la nivel procentual, cu cât suma este mai mare și perioada de rambursare mai îndelungată. În mod normal, o valoare a dobânzii pentru ziua de întârziere este de 1, 75%, dar această situație poate fi evitată prin plata la timp a sumei împrumutată.

O altă diferență între cele două tipuri de a obține bani este legată de faptul că în cazul credite online nebancare se pot accesa cu o dobândă de 0% (chiar dacă este vorba doar de primul împrumut care se obține de către un client aflat la prima solicitare către un creditor). Chiar dacă se solicită o sumă de bani mai mare (maxim acceptată de către creditor) aceasta poate fi obținută fără nicio dobândă în plus, ceea ce nu este posibil în cazul cămătarilor.

Chiar dacă ambele tipuri de obținere de bani împrumut sunt percepute de către unii români ca fiind neplăcute, cu siguranță că numai una dintre ele este legală și corectă. În plus, românii au la dispoziție posibilitatea de a face economii, așa cum sunt îndemnați aceștia de către siteurile de comparație așa cum este Monily.ro, care le recomandă românilor să apeleze la soluția credite online nebancare doar atunci când este necesar și numai în cazuri de maximă urgență (acesta fiind scopul creditelor ifn)!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *