Investi

Cum Să Investi Cu Un Capital De Început Mic?

Cu toții putem investi, dar nu toți știm să o facem astfel încât să reușim să obținem profit pe termen lung și în mod constant. De obicei, investițiile au un scop specific, respectiv investim pentru a obține profit. Poți obține profit alegând să-ți investești fondurile în companii / afaceri sau proiecte, în calitate de asociat. De asemenea, poți investi în propria-ți dezvoltare pentru a obține abilitățile necesare realizării activității dorite, din moment ce investițiile te pot ajuta să “crești” mai rapid.

Cont de economii

Depunerea banilor într-un cont de economii nu îți facilitează obținerea de câștiguri imediate dar, cu timpul, valoarea acestora va crește și vei putea dispune de aceștia oricând dorești. Tot ce trebuie să faci este să-ți alegi banca (varianta care ți se pare cea mai avantajoasă) și, desigur, trebuie să investești o anumită sumă pentru a demara procesul de economisire.

Este esențial să evaluezi care este rata dobânzii cea mai benefică:

Cu cât rata dobânzii este mai mare, cu atât profitul va fi mai mare. De aceea, trebuie să compari băncile pentru a-ți alege viitoarea destinație a capitalului pe care îl vei investi. Prin deschiderea unui cont de economii beneficiezi de garanția că nu îți vei pierde banii. În ciuda faptului că economisirea prin intermediul unui cont de economii nu reprezintă cea mai rapidă metodă de a-ți înmulți banii, în timp, această modalitate se va dovedi a fi o bază financiară solidă.

Investirea banilor în companii și proiecte

Poate fi o modalitate excelentă de a te implica într-o afacere și de a investi în companii și proiecte reale, ceea ce îți poate aduce un profit bun. Cu toate acestea, nu poți ști niciodată 100% dacă compania sau proiectul vor progresa într-o direcție pozitivă. De aceea, înainte de a te implica în astfel de colaborări, mai ales că vei deveni asociat în afacere, evaluează avantajele și dezavantajele. Implică-te doar dacă există un potențial de creștere certificat și care poate fi vizualizat încă din această fază.

Trebuie să dispui de cunoștințele necesare în sectorul în care activează afacerea, proiectul sau compania în care dorești să investești. Mai ales că este destul de scump să devii asociat într-o firmă, în special în companiile cu un flux de bani foarte ridicat. De aceea, înainte de a face acest prim pas, asigură-te că vei “călca” pe o bază solidă!

Investește în cunoștințele și abilitățile tale

Dacă te afli în poziția în care îți dorești să îți creezi propria afacere sau deja ai demarat procedurile, aceasta este o soluție avantajoasă pentru tine. Numai că este nevoie să îți îmbunătățești nivelul de cunoștințe și abilități pentru a face față în mod corespunzător. Este cel mai avantajos tip de investiție pentru tine, mai ales dacă îți dorești să ai o companie cu un viitor stabil și sigur.

Astăzi este foarte ușor să  obții cunoștințe online în diferite cariere. Aceste informații te ajută să îți poți îmbunătăți nivelul de abilități la niște prețuri rezonabile. Desigur, universitățile și colegiile sunt opțiuni unde poți învăța mult mai multe lucruri utile, dar durează mai mult timp și costă mult mai mult. Numai că rezultatele obținute prin această metodă nu se manifestă atât de repede. Desigur,  cunoștințele acumulate îți pot aduce venituri mai mari în viitor, mai ales dacă știi cum să le folosești.

Rambursarea unui împrumut

În primul rând, dacă nu ți-ai rambursat împrumutul sau nu ai acoperit cheltuielile de pe cardul de credit, atunci ar trebui să te gândești că poate nu este momentul potrivit pentru a investi. Pe de altă parte, dacă mai ai foarte puțin timp până la rambursare, acoperirea împrumutului îți va fi de folos în viitor, atunci când vei putea obține un nou credit în condiții avantajoase. De exemplu, dacă valoarea DAE a cardului tău de credit este de 16%, aceasta se va menține la fel și în viitor  (tot 16%). Rambursarea unui credit îți oferă o posibilitate mai mare de a obține aprobarea mult mai rapidă pentru următorul împrumut.

Investește în afacerea ta

Vorbind despre investiții în tine, dacă ai propria ta afacere,este recomandat să investești bani în ea dacă vrei să ai parte de creștere și progres. Poți folosi unele dintre metodele menționate anterior pentru obținerea de profit pentru a redirecționa banii câștigați în propria-ți afacere. Cu cât câștigi mai mulți bani din alte proiecte, există șanse mai mari de a-ți dezvolta mai bine propria afacerea.

Modalități de investire în propria afacere:

  • Investește în tehnologie (în funcție de tipul de activitate) pentru a ajunge la clienții și partenerii tăi. Creează produse mai bune, oferă servicii de calitate, furnizează servicii de livrare și servicii pentru clienți cât mai eficiente și avantajoase pentru aceștia.
  • Colaborează cu profesioniștii din domeniul de activitate respectiv – în acest fel afacerea ta va deveni mai puternică și mai echilibrată. Astfel, afacerea va beneficia de un ritm crescut  de dezvoltare și se va poziționa mult mai bine în raport cu concurența de pe piață.
  • Creează un site, un blog sau conturi de social media unde poți partaja cu oamenii produsele sau serviciile tale. În acest fel îți vei extinde publicul-țintă. Cel mai bun tip de marketing este marketingul digital. Folosește-l cât mai eficient și precis pentru afacerea ta.

Concluzie

Investind în mod corect poți progresa în mai multe domenii diferite, numai că tu trebuie să alegi care va fi modalitatea cea mai potrivită pentru nevoile tale. Desigur, poți investi într-un cont de economii pe care îl poți folosi în momentele în care te aștepți mai puțin sau poți folosi acești bani pentru nevoile proprii cum ar fi achiziționarea de tehnologie, studii sau rambursarea banilor de pe un card de credit.

Sau, dacă deja ai un plan pentru a dezvolta o afacere, acesta este momentul potrivit pentru a începe. Mai bine acum decât mai târziu. Îți poți crea un site de afaceri, un blog, conturi de social media cu șabloane deja făcute. Mai ales că o poți face chiar de la tine de acasă. Plus că multe astfel de opțiuni sunt gratuite și îți permit să beneficiezi de o potențială sursă de venit pentru viitor.

Investește în prezent pentru a te ajuta pe tine și pe alții în viitor!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *