De-ce-este-un-credit-de-nevoi-personale-perfect-pentru-mine

De ce este un credit de nevoi personale perfect pentru mine?

Creditele de nevoi personale reprezintă combinația optimă pentru a beneficia de caracteristicile mai multor tipuri de împrumuturi într-unul singur. Se deosebește de împrumuturile pe termen lung, cu garanții reale, prin faptul că oferă posibilitatea de a beneficia de o sumă mai mare de bani fără să fie nevoie de ipotecarea unui bun imobil.

Comparativ cu împrumuturile rapide, oferă o perioadă de rambursare mare (până la 60 de luni), sume mai mari de bani și o rată a dobânzii DAE care este mai mult decât acceptabilă. Astfel de elemente poziționează împrumutul de nevoi personale în topul preferințelor persoanelor care au nevoie de bani împrumut, dar care își doresc să se bucure de liniște financiară de-a lungul termenului de rambursare.

Primesti bani împrumut fără să justifici modul de folosire al acestora și multe alte beneficii!

Împrumuturile de nevoi personale derivă din produsele financiare de tipul “credit cu buletinul” care au explodat pe piața din România în anul 2006. Spre deosebire de celelalte tipuri de credite bancare și nebancare, împrumutul de nevoi personale se remarcă printr-o serie de avantaje care îl situează în topul celor mai accesate credite din România:

  • Se obține foarte rapid – nu este nevoie de un timp de așteptare foarte mare (2-3 săptămâni precum în cazul creditelor imobiliare sau ipotecare), ci în maxim 24-48 de ore de la înaintarea solicitării, clientul primește răspuns.
  • Se acordă unei game variate de venituri – ca atare, numărul persoanelor care pot accesa un împrumut de nevoi personale este mai larg, de la salariați, pensionari și până la PFA-uri. De altfel, combinația dintre suma de bani acordată și perioada de timp de rambursare este una dintre caracteristicile care recomandă acest tip de împrumut persoanelor care au nevoie de bani pentru rezolvarea unei anumite situații.
  • Este unul dintre produsele financiare care nu implică și alte responsabilități din partea solicitantului – de exemplu, în cazul creditelor ipotecare, solicitantul este obligat să încheie o asigurare a bunului pe care o cesionează instituției creditoare ori trebuie să-și mute salariul la instituția care i-a acordat creditul. În cazul accesării unui împrumut de nevoi personale, tot ceea ce trebuie să faci este să-ți plătește la timp ratele lunare!
  • Nu sunt necesare foarte multe documente – nu este nevoie de întocmirea unui dosar voluminos, cu adeverințe de salariu, situație fiscală pe ultimii ani, etc. Tot ceea ce ai nevoie se rezumă la realizarea de venituri într-o formă care poate fi justificată și dovedirea identității, a vârstei și a domiciliului.
  • Banii împrumut nu trebuie justificați – spre deosebire de creditele auto (care se acordă numai pentru achiziționarea unui autoturism) ori împrumuturile imobiliare (pentru cumpărarea unui imobil sau teren), banii primiți dintr-un împrumut de nevoi personale nu trebuie justificați. Astfel, îți poți achiziționa cu aceștia diverse bunuri (inclusiv o mașină sau poți face o investiție imobiliară), poți să-ți plătești excursii către destinații exotice, să plătești pentru studii sau urgențe medicale și multe altele.

In ce condiții un credit de nevoi personale nu este recomandabil?

Precum în cazul tuturor creditelor pe care le accesează o persoană, pe lângă beneficiile oferite, solicitantul trebuie să se gândească bine dacă pasul pe care urmează să-l realizeze îl avantajează. Nu trebuie uitat faptul că acesta va avea de achitat o dobândă, care, deși este mult mai scăzută ca valoare (între 7,46% și 13%) îl poate pune în dificultate dacă nu are siguranța locului de muncă sau al realizării de venituri pentru perioada pe care se va derula împrumutul.

Unele instituții de creditare solicită achitarea unor comisioane atât pentru analiza dosarului, acordarea împrumutului sau rambursarea anticipată a creditului. Aceste costuri vor crește valoarea totală a costurilor, ceea ce înseamnă că solicitantul trebuie să se intereseze de la început care este valoarea exactă a acestora. Întârzierea la plata ratelor lunare sau neachitarea ratelor pentru o perioadă de maxim 30 de zile conduce la aplicarea unor penalități în conformitate cu prevederile contractuale. În situația în care beneficiarul împrumutului de nevoi personale nu-și îndeplinește obligațiile contractuale și nu achita rata/ratele restante, instituția creditoare îl va înscrie la Biroul de Credit.

Ceea ce înseamnă că timp de 4 ani, orice nou credit îi va fi interzis (desigur, există posibilitatea accesării unui împrumut nebancar chiar de către rău-platnici, dar valoarea acestuia va fi mică). De aceea, cu toate că un credit de nevoie personale este excelent din toate punctele de vedere, trebuie să-ți analizezi cu maximă responsabilitate capacitatea financiară de rambursare înainte de a solicită un astfel de împrumut.

Pentru cei interesați de accesarea unui împrumut în cele mai avantajoase condiții, creditul de nevoi personale este cea mai optimă soluție pentru rezolvarea unei game variate de situații și probleme!

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *