Scorul De Credit

Diferențe De Scorul De Credit De Cand Pandemia COVID-19!

Ce înseamnă acest lucru pentru debitor?

În ciuda faptului că în timpul pandemiei de COVID-19 sănătatea este cel mai afectat aspect al vieții, nici partea financiară nu trebuie neglijată. Multe gospodării sunt afectate din punct de vedere al finanțelor pe tot globul. Foarte mulți oameni trăiau de pe un salariu pe altul înainte de COVID-19, iar situația lor nu este deloc roz în această perioadă. Micșorarea salariului sau pierderea locului de muncă echivalează în mod automat cu imposibilitatea de a mai  plăti diversele facturi la timp sau chiar deloc.

Neplata acestor facturi conduce la schimbarea nivelului credit scoring-ului și la modificarea relațiilor de creditare dintre creditor și debitor. De aceea, în cele mai urmează, vom încerca să aflăm care sunt condițiile impuse de creditori atunci când acceptă o cerere de credit și ce soluții are la îndemână un debitor în funcție de scorul de credit

Procesul de aprobare și ratele dobânzilor mari / mici 

Dat fiind faptul că instituțiile de creditare conștientizează starea actuală a lucrurilor, acestea trebuie să fie mult mai precaute cu persoanele cărora le acordă un împrumut. Potențialul de risc în privința rambursării la termen îi poate provoca probleme nu doar debitorului, ci și creditorului.

Creditorii vor acorda o atenție sporită acelor rapoarte de credit pe care le primesc de la instituțiile autorizate.  Acestea reflectă activitățile de plată recente sau lipsa acestora, ceea ce indică disponibilitatea rambursării la termen a debitorului. Ce se întâmplă în aceste condiții? 

Creditorii vor oferi:

  • Ratele dobânzilor mai mici acelor clienți care sunt debitori cu risc scăzut de nerambursare (sunt buni platnici);
  • Ratele dobânzilor mai mari pentru clienții care prezintă un risc crescut de nerambursare (sunt rău platnici).

În acest fel, creditorii se asigură că își limitează pierderile pe viitor și că vor atrage doar debitori cu o putere de rambursare bună.

Cele mai bune locuri de muncă pentru a avea scorul de credit stabil

Principalul factor pentru a menține stabil scorul de credit este să ai un loc de muncă permanent (pe termen nedeterminat). Poate că nu este o soluția ideală pentru mulți oameni, în special pentru cei cărora le place migrația pe piața forței de muncă, despre esențială pentru a menține scorul de credit la un nivel ridicat.

Locurile de muncă care îți pot oferi siguranță pentru viitor sunt în:

  • Sectorul public
  • IT
  • Medicină
  • Afaceri cu tehnologie

Este foarte utilă verificarea statusului tău de creditare prin solicitarea de rapoarte de credit. Este o acțiune avantajoasă și pentru că poți afla dacă au fost solicitate împrumuturi în numele tău. Recomandarea specialiștilor este ca, pe viitor, după trecerea COVID-19, să încerci să îți găsești un loc de muncă cât mai sigur. În acest fel vei obține o garanție în plus că în cazul unor noi probleme de genul acesta, poți sta fără griji.

Contactează-ți creditorul și plătește cât poți!

Dacă știi că nu vei putea rambursa la timp sau chiar deloc, contactează-ți creditorul și anunța-l despre această situație.  Este foarte posibil ca acesta să îți ofere diverse opțiuni de plată, care să te ajute să treci cu bine peste această situație neplăcută.

Plătește creditorului atât cât poți, chiar și o sumă cât de mică. Va fi mai bine decât să nu dai nimic din credit, mai ales din perspectiva modului în care îți va fi afectat scorul de credit pe termen lung. Reține faptul că  scorul de credit nu se reflectă în mod negativ asupra ta, în calitate de debitor, din cauza pierderii neprevăzute a locului de muncă. Majoritatea creditorilor îți va înțelege situația și va încerca să te ajute. Toate acele rapoarte de credit le vor arăta dacă ai rambursat la termen sau nu. Dar nu astăzi, ci  înainte de evenimentele curente (cum ar fi pierderea locului de muncă).

Dacă iei legătură cu societatea de creditare, poate există posibilitatea de nu plăti ratele pentru o lună sau două – cu toate acestea, ratele dobânzilor le vor conține și pe cele neachitate. O altă soluție excelentă este aceea de prelungi re a perioadei de rambursare, dar trebuie să ai siguranță 100% că vei putea rambursa banii în plus înainte de a opta pentru această variantă.

Concluzie

În acest moment, scorul de credit este dificil de apreciat; în special, în contextul evenimentelor actuale. Putem înțelege că solicitarea de împrumuturi poate fi avantajoasă pentru debitorii cu risc scăzut, mai degrabă decât pentru cei cu un risc ridicat. Explicația este una simplă: pentru că orice societate de creditare își dorește să aibă siguranță din punct de vedere financiar. Cu toate că, persoanele cu risc crescut vor avea mai mare nevoie de împrumuturi decât cele cu risc scăzut. Ține cont de acest aspect atunci când soliciți un împrumut și vezi pe ce poziție te afli și ce șanse ai ca să obții aprobarea.

Nu este greu să schimbi scorul de credit. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă să împrumuți atât cât poți rambursa și să îți respecți termenele de plată. În acest fel îți vei consolida scorul de credit. Așa cum am menționat ceva mai devreme, creditorii vor acorda atenție istoricului tău de plată ce este prezentat de diversele rapoarte de credit de la instituțiile abilitate.  Este destul de posibil ca  starea ta financiară actuală să nu fie atât de relevantă, dar modul în care ai plătit celelalte împrumuturi înainte, în mod sigur va conta pentru creditor.

Pentru a afla mai multe sfaturi despre finanțele tale și cum să economisești bani, consultă blogul nostru!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *