finanțe

Sfaturi Despre Cum Să îți Gestionezi Finanțe în Timpul COVID-19!

Grija pentru finanțe este una dintre principalele priorități în timpul crizei globale COVID-19 (SARS-CoV-2). Situația financiară se înrăutățește pe zi ce trece pentru majoritatea oamenilor, deoarece multe dintre locurile de muncă se închid, întrucât sănătatea este prioritatea principală. Izolarea socială pare să fie unicul mod de a opri COVID-19 (SARS-CoV-2) din a se răspândi în întreaga lume. Dacă te numeri printre persoanele afectate din punct de vedere financiar de COVID-19, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să economisești cât mai mulți bani în aceste momente.

Buget

Cea mai importantă întrebare pentru tine și familia ta ar trebui să fie,care este sursa de venit pe care te vei baza luna aceasta. Mai mult decât atât, în condițiile încasării unui venit diminuat este necesar să stabilești care sunt cheltuielile tale principale.

Principalele cheltuieli sunt reprezentate de casă, chiria pentru locuință, creditul ipotecar, etc. Acestea sunt plățile pe care trebuie să le stabilești ca fiind prioritare. Din moment ce știm valoarea certă a acestor cheltuieli, următorul aspect către care trebuie să ne îndreptăm atenția este constituit de produsele alimentare și igienice. Aceste pot fi considerate esențiale pentru viața de zi cu zi.

Din moment ce majoritatea suntem auto-izolați, cheltuielile noastre se vor schimba față de ceea ce suntem obișnuiți. Vor fi diferite. Tot ce avem nevoie trebuie să fie în casa noastră. Din moment ce toate activitățile de divertisment în aer liber, cum ar fi festivaluri, cinema, ieșitul la restaurant sunt interzise, putem să ne gândim bugetul mult mai bine. În plus, grădinițele și școlile sunt închise, ceea ce înseamnă că nu mai plătim pentru transport, combustibil sau locul de parcare, așa cum o făceam până acum.

Cum părăsirea locuinței este permisă doar pentru anumite activități, este recomandat să îți suspenzi toate abonamentele pentru activitățile ce se desfășurau în afara locuinței. Printre acestea se numără mersul la sala de forță sau la exercițiile de fitness, precum și orice alte activități care presupun să ieși din casă. Așa că, trebuie să iei legătura cu companiile respective și să întrebi dacă este posibil să faci acest lucru și cum trebuie să procedezi.

Înainte de a te gândi să pleci de acasă pentru cumpărături uită-te prin frigider, congelator și în cămară. Dacă dispui de suficiente provizii nu merge la magazin dacă nu este necesar. Atunci când constați că este timpul să ieși pentru achiziționarea de alimente și alte produse esențiale, înainte de a pleca, întocmește-ți o listă cu ceea ce îți trebuie. În felul acesta nu vei cumpăra nimic în plus! Pentru a face economii este nevoie să renunți la produsele pe care le achiziționai în mod obișnuit. Așa că trebuie să-ți îndrepți atenția către produsele alimentare și de igienă mai ieftine. Compania / brand-ul care le produce nu mai contează în acest moment.

Toți acești pași îți vor îmbunătăți situația financiară în timpul crizei și te vor ajuta să ai un buget stabil.

Contactează-ți banca sau creditorul!

Este esențial să contactezi banca sau creditorul mai ales dacă ai văzut că ai un buget  instabil și realizezi că nu îți poți plăti la timp sau deloc rata lunară.

Există posibilitatea ca banca sau creditorul să încerce să te ajute cu întârzierea plăților sau chiar să existe posibilitatea de a renunța la anumite taxe. Un astfel de ajutor îți va facilita o relaxare financiară pentru moment. 

Amânarea ratei/ratelor la creditul ipotecar

Același lucru este valabil și în cazul în care ai un credit ipotecar. Contactează-ți banca sau accesează-le site-ul  și află dacă îți oferă o opțiune de amânare a plății ratei de credit ipotecar. Poate că te întrebi ce este amânarea ratei ipotecare? Este un serviciu oferit clienților pentru a amâna plata pentru perioada de timp redusă. Cu toate acestea, atunci când plata repornește, clienții trebuie să ramburseze suma respectivă la o rată a dobânzii ceva mai crescută. Dar, indiferent de situație, este o soluție excelentă finanțe dacă nu poți efectua plata la timp în caz că ai un credit ipotecar.

Credit scoring-ul

Dacă ți-ai contactat creditorul sau banca atunci nu trebuie să îți faci griji cu privire la credit scoring-ul tău.  De îndată ce îi anunți despre situația ta finanțe, vei fi privit ca un client responsabil și interesat de rambursarea acestui credit.  Astfel, creditul ipotecar nu îți va îngreuna situația financiară. Mai mult decât atât, dacă vei solicita un nou împrumut în viitor, vei fi în continuare considerat un candidat cu istoricul de credit pozitiv. Și asta, în ciuda faptului că nivelul credit scoring-ului tău a scăzut din cauza situației globale. Așadar, ca să stai fără griji atât acum, cât și pe viitor, anunța-ți creditorul despre situația ta financiară dinainte.

Opțiunea credite online rapide

Dacă situația ta financiară nu este una excelentă și nu știi când îți va fi plătit salariul atunci trebuie să te gândești serios ce ai de făcut și care sunt opțiunile tale. S-ar putea ca un împrumut online să nu fie alegerea corectă în acest moment. Într-un astfel de moment opțiunea împrumuturi online ar trebui să fie ultima soluție pentru stabilitatea ta financiară. Ar trebui să o iei în considerare numai dacă nu vezi un alt mod de rezolvare a problemelor. Monily va depune toate eforturile să te ajute să găsești cea mai avantajoasă opțiune pentru nevoile tale. Cu toate acestea, nu îți recomandăm să împrumuți dacă acest lucru poate provoca mai mult rău decât bine alor tale finanțe în viitor.

Sperăm ca aceste sfaturi te pot ajuta sau îți vor oferi o perspectivă cât mai bună  asupra a ceea ce trebuie să faci atunci când ai probleme la capitolul finanțe. Nu uita, cât timp durează pandemia, stai în siguranță, stai acasă!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *