Masini second hand

Ghid rapid de cumparare a unei masini second hand

Acest ghid cumparare masina in Romania incearca sa-ti ofere informatii utile pentru a-ti achizitiona masina visurilor tale.

Masinile folosite se gasesc la cele mai bune preturi pe pietele auto in acest moment. Ca urmare a aparitei noilor modele, a diversificarii tipurilor de combustibil (masini hibrid, masini ecologice) si a intensificarii concurentei pe piata de masini, astazi masinile mai vechi de 2-3 ani se vand la niste preturi foarte avantajoase pentru cumparatori.

Nu doar ca au un pret mult mai atragator decat al unei masini noi, dar faptul ca au fost eliminate sau au scazut preturie la diverse taxe (taxa de timbru, de exemplu, sau alte diverse taxe la inmatriculare) au contribuit la scaderea preturilor masinilor second hand.

In momentul de fata este foarte posibil sa-ti achizitionezi o masina a unor producatori de renume, care are niste caracteristici foarte bune, la un pret fantastic. Iata de ce am elaborat acest ghid cumparare masina in Romania, astfel incat sa-ti fie cat mai comod atunci cand te decizi ca este timpul sa cumperi masina la care ai visat in secret.

Cum sa aleg cea mai buna optiune auto pentru mine?

In acest ghid cumparare masina in Romania o sa incercam sa identificam cateva idei de baza de care trebuie sa tinem cont atunci cand dorim sa achizitionam o masina second hand, cum poate fi gasit cel mai bun credit auto second hand si cum ne putem cumpara masina visurilor noastre la un pret super avantajos.

1. Stabilirea bugetului alocat cumpararii masinii

Cum o masina noua este foarte scumpa si necesita foarte multe sacrificii financiare, solutia optima este achizitionarea unei masini second hand, de preferat una cu o vechime de maxim 3 ani. In acest scop trebuie sa ne propunem sa economisim o suma de bani lunar (maxim 25% din bugetul familiei trebuie sa fie alocat achizitionarii masinii), iar pentru diferenta de bani sa apelam la solutia unui imprumut auto. Suma maxima trebuie sa fie undeva pana in 12000 Euro, fiindca acesta este pretul unei masini second hand care merita. Pentru sume mai mari deja te poti orienta catre cumpararea unei masini noi, in varianta standard.

2. Stabilirea marcii si a modelului de masina pe care dorim sa o achizitionam

De preferat este sa ne gandim ceva mai departe de momentul achizitionarii si sa avem in vedere si costurile post-cumparare (service auto, mentenanta, piese de schimb, manopera, etc.) care vor influenta modul de functionare al autoturismului.

Recomandat ar fi sa cauti o marca si un model care are un consum scazut de combustibil, ale caror costuri de service si de schimbare piese sa fie mai scazut, in general, o masina care sa fie performanta in acest sector. De evitat masinile care un cost mai scazut de achizitionare, dar care “compenseaza” pe partea de mententanta, ceea ce , evident, o sa reprezinte o chestiune greu de digerat din punct de vedere finnaciar.

3. Identificarea masinii pe care dorim sa o cumparam si verificarea acesteia

Acest ghid cumparare masina in Romania isi propune sa-ti ofere cateva ponturi care sa te ajute la alegerea celei mai bune variante de masina pentru tine.

De aceea, aminteste-ti sa verifici cat mai bine atent tot ceea ce tine de partea scriptica a masinii, serii, kilometraj, posibile accidente, tamponari, cine a condus masina, daca a fost folosita ca masina de serviciu, care este tara de provenienta, daca a fost rulata pe anummite tipuri de drumuri si sosele, daca a fost adusa pe trailer, cati proprietari a avut inainte, etc.

Aceste informatii te vor ajuta sa-ti alegi o masina care sa prezinta incredere si care o sa te ajute sa obtii mai rapid un credit auto (credit auto 101) second hand.

Este obligatoru sa efectuezi un test intr-un service specializat, in care sa se verifice starea de functionare a masinii, modul in care se comporta aceasta si daca este nevoie sa mai investesti ceva in piesele componente, chiar dupa momentul achizitionarii (placute de frane, discuri de frana, schimbat ulei, amortizoare, etc.).

4. Negocierea pretului si intocmirea actelor de cumparare

Orice vanzator stabileste un pret de vanzare mai mare pentru a-i oferi cumparatorului posibilitatea de a negocia si de a avea aceasta satisfactie.

Incearca sa exploatezi orice oportunitate pentru a-ti impune pretul si a realiza achizitionarea la suma pe care ti-ai propus-o. Foloseste in folosul tau avantaje precum anul de productie, kilometraj, rulajul masinii, etc, pentru a obtine cel mai bun pret posibil.

Verifica foarte atent actele masinii, iar daca nu te descurci apeleaza intotdeauna la un ajutor specializat, atat la nive tehnic, cat si la cel juridic. Semneaza actele doar atunci cand esti sigur 100% de toate aspectele.

5. Imatricularea masinii

Mergi cu toate actele masinii la serviciul de Inmatriculari si trece masina pe numele tau. Apoi, imediat, mergi la Administratia Financiara de care apartii si trece masina in rolul tau fiscal.
Cum identific cel mai bun imprumut auto?

Daca in cazul alegerii masinii si a verificarii acesteia vei fii direct implicat, in operatiunea de identificare a celui mai avantajos credit auto online, pentru a economisi timp, bazeaza-te pe serviciile oferite de Monily.ro.

Acesta iti propune cele mai accesibile credite auto, trebuind doar sa completezi un formular simplu online, care sa contina datele tale de identificare si valoarea veniturilor realizate, pe baza caruia o sa fie interogati toti creditorii care ofera un imprumut auto. Totul se desfasoara rapid, simplu si confortabil, iar tu vei primi raspunsul in maxim cateva minute.

Concluzie
Bazandu-se pe cateva sfaturi si ponturi practice, acest ghid cumparare masina in Romania incearca sa-ti ofere informatii utile pentru a-ti achizitiona masina visurilor tale.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *