job de acasă

Top 5 Sfaturi Despre Cum Să Job De Acasă Eficient!

Niciun alt subiect nu este mai viu discutat în aceste momente decât cel legat de muncă și finanțe. Mai ales că pandemia de COVID-19 a obligat mii de companii să se închidă pe un termen indefinit. În această perioadă, mulți oameni sunt în pericol să-și piardă locul de muncă. Alții, ceva mai norocoși, pot să opteze pentru a merge la job de acasă. Dacă te numeri printre cei care pot să lucreze de acasă și vrei să o faci într-un mod cât mai eficient, continuă să citești următoarele sfaturi!

Autodisciplina este esențială!

În momentul în care te vezi în situația de a renunța la rutina zilnică de la serviciu, acest lucru te poate deconcentra foarte ușor. Dacă îți dorești să reușești să muncești la fel de eficient ca la birou, soluția este una simplă: autodisciplina. Privește imaginea în ansamblul ei, analizează toate aspectele și vei realiza că ești chiar o persoană norocoasă că poți opta pentru soluția oferită de un job de acasă. Nu toată lumea se bucură de luxul de a avea parte de joburi de acasă. Așa că, prețuiește cât se poate de mult această facilitate!

Planifică-ți programul de lucru

Acum că știi că vei munci de acasă și-ți vei câștiga salariul în continuare, este foarte posibil să începi să te relaxezi din punct de vedere mental. Ceea ce înseamnă că este posibil să nu mai respecți programul zilnic de muncă pe care îl aveai la birou. De aceea este necesar să îți începeți ziua exact ca atunci când mergeai la serviciu. Așa că, programul de trezire trebuie să fie unul asemănător. Nu este nicio problemă dacă te trezești cu 30 de minute mai târziu, deoarece poți spune că acest interval era reprezentant de durata călătoriei până la locul de muncă.  Cu toate acestea, nu este deloc în regulă să te trezești chiar înainte de începerea activității. Nu uita că după trezire, mai trebuie să mănânci și să te pregătești pentru ziua de muncă.

Alege-ți ora pentru pauza de masă. Pauza de prânz nu poate fi mai lungă decât durează de obicei, atunci când programul este normal. Odihna este crucială pentru a-ți aduna gândurile pentru restul zilei. Dar nu te relaxa prea mult, pentru că îți poate fi greu să te reconectezi la restul sarcinilor zilei.

Și, la fel de important: termină-ți programul de lucru de acasă așa cum o faci de obicei atunci când ești la birou, nu mai devreme!

Delimitează-ți spațiul de lucru

Atunci când muncești de acasă, spațiul de lucru constituie un element important. Pentru ca nivelul de productivitate să fie unul ridicat, mediul de lucru trebuie să fie unul propice creșterii eficienței.

Mediul care ne înconjoară acasă trebuie să fie astfel configurat încât să ne amintească că trebuie să rămânem concentrați pe muncă.

Iată câteva elemente care ne sunt utile în acest sens:

  • Dacă lucrezi la birou, atunci organizează-ți lucrurile de pe el sau din jurul lui, de exemplu, laptop-ul, notebook-ul, o plantă etc, astfel încât să te facă să simți ca și cum ai lucra de la locul de muncă.
  • Pentru unele persoane, delimitarea ar însemna o cameră separată de restul tentațiilor și de orice le poate distrage atenția de la ceea ce au de făcut. Practic, o izolare de chipurile familiare.

Poate să fie orice mod în care să NU te simți acasă, pentru că mulți dintre noi comparăm locuința cu un loc de petrecere a timpului liber și în care ne relaxăm.

Evită orice formă de distragere

Iar prin distragere se poate înțelege orice modalitate de divertisment. Așa că, lasă de-o parte telefonul și laptopul dacă ți-ai propus să le utilizezi în scopuri de divertisment pe tot parcursul zilei. Avem tendința de a căuta lucruri care să ne distragă atenția, ceea ce poate duce la neproductivitate.

Renunță la:

  • Verificarea postărilor de pe rețelele de socializare
  • Căutarea de filme / seriale TV
  • Redarea muzicii pe fundal

Folosește-ți dispozitivele electronice numai pentru muncă.

Mai mult, mulți oameni nu se pot concentra dacă sunt înconjurați de mișcare sau de sunete. Nu toți avem o cameră liberă unde putem să lucrăm. Cu toate acestea, cu toții putem folosi căști care anulează zgomotul pentru a scapă de zgomotul suplimentar. Îndepărtează masa de lucru de toată lumea, astfel încât să nu vezi pe nimeni în jurul tău. Mici ajustări ca acestea pot face diferență atunci când ai un job de acasă.

Asumă-ți responsabilitatea acțiunilor tale

Trebuie să înțelegi că productivitatea / calitatea muncii tale are legătură doar cu tine! Responsabilitățile sunt încă acolo – trebuie să înveți cum să fii propriul șef și să te controlezi cât mai bine. Mai ales că, lucrând de la distanță în fiecare zi, poate reprezenta ceva ce se poate întinde pe o durată nedeterminată în acest moment.

Încearcă toate acele lucruri care ar putea funcționa! Adaptarea la noua rutină poate dura ceva timp. Cu toate acestea, nu este o chestie imposibilă, mai ales dacă te dedici cum trebuie acestei schimbări. Dacă stăruiești, atunci vei reuși în cel mai scurt timp! Dacă vei fii o persoană disciplinată, cu siguranță că o să ieși pe plus în momentul în care lumea va începe să își revină la normal.

Dacă nu ai un job de acasă, consultă blogul nostru pentru a afla cum poți câștiga bani de acasă lucrând online. În plus, o să găsești o multitudine de idei de afaceri la domiciliu!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *