masina second hand

Cumpararea unei masini- Top 5 site-uri unde sa cauti o masina second hand in Romania

Momentul in care constientizezi ca ai nevoie de o masina pentru a face fata rutinei zilnice de la serviciu sau pentru a usura deplasarea in anumite puncte a ta sau a familiei tale reprezinta o etapa pe care trebuie sa o tratezi cu mare atentie. Acest lucru se datoreaza faptului ca ai de ales intre o masina noua si achizitonarea unei dintre miile de masini second hand existente in tara noastra sau care se pregatesc sa intre pe piata aito din Romania, dar mai ales in a raspunde celei mai grele dileme: cum achit masina respectiva? Daca in primul caz ai la dispozitie o serie de variante (cumperi masina unui cunoscut, cumperi una bazadu-te pe recomandarile unui prieten, cumperi una noua de la reprezentanta sau cumperi una second hand de pe un site auto sau dintr-un targ auto), in ceea ce priveste dilema financiara, aceasta se invarte in jurul accesarii unui leasing auto second hand. Dar, pentru orice exista o solutie, iar rolul nostru este de a-ti risipi orice dilema si de a-ti oferi solutii. Cele mai bune solutii!

Top 5 site-uri de vanzare masini second hand in Romania

Piata auto de masini second hand s-a mutat in mediul online, fiindca oamenii interactioneaza din ce in ce in mai mult prin intermediul platformelor virtuale. Desigur, avantajul de a vizualiza diversele optiuni de autoturisme si de a discuta la telefon sau online cu proprietarul inainte de a le verifica si-n realitate, te scuteste de o multime drumuri inutile. Iata, asadar, care sunt 5 dintre cele mai bune site-uri care se ocupa de vanzarea de masini la mana a doua in Romania:

  1. Bestauto.ro – este unul dintre site-urile de vanzari masini care iti ofera o varietate de oferte, putand sa reduci aria de selectie pe baza unor criterii legate de autoturism, suma de bani pe care esti dispus sa o oferi, categoria vanzatorului, judet si multe altele. Site-ul este deschis tuturor, fiind disponibil si-n versiunea de mobil, astfel incat poti verifica noutatile in timp real.

  2. Autovit.ro – este un site dedicat nu doar masinilor second hand, dar si celor noi, plus ca este legat de unul dintre cele mai mari site-uri de oferte si anunturi din Romania, OLX. Pe langa numeroasele filtre de cautare, o sa gasesti si o sectiune de sfaturi pentru achizitionarea unei masini (inclusiv printr-un credit auto). Site-ul este disponibil si-n varianta pentru mobil, asa ca accesarea acestuia este foarte facila de oriunde si oricand.

  3. Lajumate.ro – este un site general lansat de curand, dar care ofera si o bogata sectiune dedicata vanzarii de masini second hand, fiind posibila cautarea dupa un anumit tipar si diferite filtre de indetificare a celei mai bune variante. Desigur, aplicatia mobila este disponibila atat pentru sistemele de operare Android, cat si pentru cele IOS, ceea ce ajuta enorm pe cei interesati.

  4. CarZZ.ro – este o alta optiune avantajosa pentru cei dornici sa-si cumpere o masina, fiind disponibil si pentru mobil. Persoanele interesate sa-si cumpere o masina au de ales dintre peste 150,000 de anunturi, care se actualizeaza zilnic.

  5. Auto.ro – este un site dedicat vanzarii de masini, avand chiar si o rubrica speciala dedicata acelor masini second hand din Germania, astfel incat iubitorii marcilor nemtesti isi pot alege o masina la un pret foarte bun, atat de bun incat mai are nevoie doar de o solutie de finantare sub forma unui leasing auto second hand si masina este ca si cumparata.

Cum sa-ti cumperi masina visurilor tale

Inainte de a proceda la cautarea masinii la care visezi, iata cateva sfaturi utile pentru a te bucura de cea mai buna decizie si care sa te ajute sa te afli in cel mai scurt timp la volanul masinii tale.

  • Stabileste-ti un buget pe care sa-l aloci achizitionarii masinii – incearca sa nu uiti care sunt motivele pentru care ai nevoie de masina, astfel incat sa nu pui in pericol bugetul familiei. Cumpara-ti o masina numai daca ti-o permiti, fiindca atunci cand alegi solutia achitarii masinii cu un credit auto trebuie sa-ti amintesti ca masina nu doar se conduce, ci mai are nevoie de combustibil, de mentenanta, etc, iar tu trebuie sa platesti si rata lunara la credit.

  • Atunci cand optezi pentru plata cash –banii se aduna cu greu, dar sa nu uiti ca bugetul familiei este la fel de important de pastrat in echilibru. Aloca maxim 25% din veniturile realizate pentru economisirea in vederea achizitionarii masinii.

  • Cumpara o masina care sa aiba serviciile de service auto cat mai accesibile – nu uita ca masina o sa aiba nevoie de diverse accesorii, de reparatii, de schimbat cauciucuri, etc. O masina mai scumpa la achizitionare, dar cu servicii de mentenanta mai ieftine este de preferat unei ieftine, dar cu mententa scumpa.

  • Verifica daca te incadrezi la obtinerea unui credit auto sau leasing auto second hand inainte de a cauta masina. Verifica cat de mult poti imprumuta pe Monily.ro, acolo unde poti gasi furnizori de imprumuturi auto care sa-ti ofere pana la 53,000 de lei pentru aproape 72 de luni.

  • Evalueaza cat mai bine masina si incearca sa negociezi cat de mult este posibil pretul de vanzare al acesteia – nu cumpara masina fara o evaluare profesionista si incearca sa obtii cea mai avantajoasa reducere pe care o poti obtine. Orice ban castigat din negociere o sa te ajute pe viitor.

Avand in minte toate aceste sfaturi, tot ceea ce iti mai ramane de facut este sa incepi sa-ti cauti masina visurilor tale! Succes!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *