Revolutia Fintech in Romania

Revoluția Fintech în România

România este percepută că una dintre piețele cu un potențial ridicat în ceea ce privește modul în care industria Fintech poate îmbunătăți calitatea vieții utilizatorilor din toate domeniile. Țara noastră dispune de una dintre cele evoluate rețele digitale de internet, ceea ce o poziționează printre statele avansate din acest punct de vedere din Europa. Marile orașe precum București, Cluj Napoca, Brașov și Timișoara deja sunt percepute drept punctele de pornire ideale pentru companiile start-up care își propun să revoluționeze piața din România și din întreagă lume.

Este România țara care poate oferi un nou “Silicon Valley” în materie de Fintech?

Evoluăm într-o lume în care accentul se pune din ce în ce mai mult pe economisirea timpului. Drept urmare, tehnologiile Fintech 2018 au adus pe piața serviciilor diverse oportunități precum plata facturilor direct de pe telefon doar prin identificarea pe baza opțiunii de amprenta de pe telefonul mobil. În plus, transferurile de bani sunt din ce în ce mai simple și mai sigure, acestea putându-se efectua direct de pe dispozitivele mobile inteligente. Companii de top precum Revolut, Transfer Go sau companii bancare, precum Saxo Bank reușesc să le ofere clienților lor diverse opțiuni de plată rapidă și care îi ajută să se bucure la un alt nivel de timpul de care dispun.

Clujul și Iașul sunt două dintre centrele importante în care s-au format hub-uri pentru dezvoltarea unor programe Fintech 2019, apărând companii precum ThinkOut care și-au propus să revoluționeze industria de cashflow pentru întreprinderile mici și mijlocii. La rândul lor, companiile mari, precum Visa, oferă acces la programe de finanțare tuturor companiilor strat-up sau acelor antreprenori care doresc să schimbe în mai bine lumea cu ajutorul tehnologiei Fintech. Piața de servicii dedicate societăților de orice fel este intens testată și de către companii care au reușit să se afirme în străinătate, așa cum este Koop, un hub care a dus tehnologia Fintech la un nou nivel în domeniul operațiunilor de tip Open Banking și Insurtech.

Cu siguranță că România este un punct de atracție atât la nivelul întreprinzătorilor locali, cât și a companiilor care și-au propus să ofere alternative fiabile în materie de Fintech 2019. Companiile de telefonie mobilă care activează în România au descoperit cât de important este să își coordoneze programele într-un mod care să pună în valoare avantajele oferite de către tehnologia Fintech. Astfel, Orange Money este unul dintre programele Fintche 2018 care își propun să le ofere clienților acestei companii posibilitatea de a trimite bani prin intermediul unui terminal mobil fără să fie nevoie de plata vreunui comision. Zebră Pay și Instant Factoring le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și plăti facturile mult mai simplu și mai avantajos decât o face Poșta Română sau direct la casieriile furnizorilor.

De altfel, comunitățile care se dezvoltă în acest moment în marile orașe ale României și care sunt recunoscute ca hub-uri valoroase din perspectiva viitorului, așa cum este Inonovation Labs 2018, le oferă tuturor celor care pot avea un cuvânt de spus posibilitatea de a-și exprima ideile ce pot conduce către descoperirea unor noi modalitate de eficientizare a serviciilor din diverse domenii de activități.

Timpul – elementul prețios care este favorizat de către companiile Fintech!

Dincolo de dorința de a economisi bani sau de a obține un control mult mai bun asupra finanțelor noastre, companiile Fintech 2019 pun accentul și mai mult pe una dintre componentele esențiale ale vieții noastre: timpul. Companiile mari care au implementat cu succes tehnologii Fintech, precum Apple (cu serviciul Siri) sau Amazon (cu serviciul Alexa) își propun să îmbunătățească și mai mult modul de interacțiune dintre știință și om. Inteligența Artificială este gata să ne ofere acces la acest element care nu este în stăpânirea noastră și ne va ajuta să ne cuantificăm mult mai ușor timpul.

Automatizarea plăților, transferul rapid de bani online sau utilizarea monedelor virtuale ne oferă posibilitatea de a gestiona mai eficient timpul. Astfel, prin intermediul unui dispozitiv mobil (pe care îl avem mereu asupra noastră) o să putem să efectuăm toate aceste operațiuni fără a mai fi nevoie să ne deplasăm către o locație (ceea ce înseamnă timp rămas la dispoziție și pe care îl putem folosi într-un alt mod, mai avantajos, pentru propria persoană). În acest moment este posibil să luăm un credit nebancar fără să plecăm de la serviciu, online, direct de pe mobil. Sau putem să efectuăm un transfer de bani direct de pe telefon, către cei dragi, de oriunde din lume, fără să fie nevoie să mergem la bancă sau la un serviciu de transfer bani.

Tehnologia Fintech a pătruns în viața noastră, încet, dar sigur, astfel încât, la un moment dat o să observăm că suntem înconjurați de soluții din ce în ce mai inteligente și mai avantajoase pentru noi. De aceea, românii trebuie să înțeleagă că tot ceea ce înseamnă Fintech 2019 este în beneficiul lor, pentru că această tehnologie echivalează cu progresul și reprezintă un pas uriaș către un viitor mai bun pentru toată lumea.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *