împrumuturi online

Efectele stresului financiar asupra împrumuturi online!

Mai mult ca sigur că mulți dintre noi am vizionat sau auzit reclame la TV sau radio ori le-am întâlnit pe rețelele de social media. Majoritatea acestor reclame la împrumuturi online ne îndeamnă ca mai înainte de a face un împrumut să ne gândim la posibilitățile noastre de a rambursa banii. Astfel de îndemnuri  au fost spuse și scrise de sute de ori. Dar cum se aplică în cazul stresului financiar? Efectele se pot manifestă la un nivel ridicat dacă nu știi cum să îți controlezi finanțele. Așa că, în cele ce urmează vom vorbi despre cum să-ți gestionezi banii, cheltuielile legate de activitățile de relaxare și împrumuturile de la mai mulți creditori în același timp. Dacă te interesează toate acestea, citește în continuare!

Dar mai întâi, ce este efectul de stres financiar? Pe scurt, este un comportament mental conștient sau inconștient în care cheltui sau împrumuți bani din cauza presiunii financiare exercitată de societate sau a celor din jur.

Gestionarea resurselor financiare

Persoanele care nu reușesc să-și administreze finanțele sunt predispuse la stres financiar. Printre aceste persoane se numără cele care cheltuiesc mulți bani pentru anumite produse sau pentru activități care poate nu sunt de natură urgentă.

Dacă vrei să ieși din acest cerc vicios cu bine, atunci este indicat să îți evaluezi bugetul,  să vezi câți bani ai și cum poți lucra cu acesta spre beneficiul tău financiar.

Îți poți face situația financiară fie pe suport de hârtie, fie într-o aplicație specială pentru buget, în care vei plasa principalele cheltuieli în funcție de categorie. În acest fel vei stabili niște limite clare pentru fiecare tip de costuri:

  • Cheltuielile de chirie, rata la creditul ipotecar și utilități
  • Produse alimentare
  • Produse de igienă
  • Timp liber (ieșiri, călătorii, cumpărături) etc

Sfatul nostru este să nu-ți depășești niciodată bugetul!

Cheltuielile pentru petrecerea timpului liber

Cheltuielile legate de petrecerea timpului liber și relaxare sunt utile, dar într-o anumită măsură! Pentru că poate începe să fie ceva periculos dacă nu știi când să te oprești.

Tocmai ce ți-am vorbit despre stabilirea unui buget și gestionarea finanțelor în funcție de categoriile de cheltuieli. Una dintre aceste categorii trebuie să fie Cheltuieli pentru timpul liber. Această categorie ar trebui să se afle în partea de jos a listei tale de cheltuieli, mai ales dacă venitul realizat este unul mai mic, deoarece nu este o categorie atât de importantă cum ar fi cea a achitării facturilor, de exemplu.

Nu spune nimeni că nu te poți distra sau că nu ar trebui să te răsfeți. Sigur că poți! Dar trebuie să o faci într-un mod cât mai inteligent.

Obiceiurile legate de cheltuieli se corelează cu presiunea din partea societății sau a persoanelor cu care ești prieten. Cum se întâmplă una ca asta? Observi în jurul tău tot ce este popular și „mișto”. Ce au sau fac ceilalți și îți dorești și tu. Ceea ce este de înțeles! Dar nu merită să acumulezi datorii doar pentru a fi la fel cu ceilalți. Nu ți se pare că avem dreptate? Așa că, înainte de a face o acțiune, mai bine analizezi situația și vezi dacă merită să faci acel efort financiar. 

Trebuie să precizăm faptul că atunci când oamenii solicită un împrumuturi online, trebuie să existe un motiv serios în spatele acestei cereri, deoarece creditele de acest tip nu au fost create pentru achiziții inutile.

Împrumutând multiplu împrumuturi online simultan

Împrumutul de la mai mulți creditori poate fi periculos și te poate distruge din punct de vedere financiar. Dacă te-ai decis să aplici pentru un credit atunci trebuie să fii sigur înainte de a demara procedura. Dacă un sigur împrumuturi online nu îți acoperă necesitățile financiare, atunci poți aplica la încă un credit pe net. 

Dar, dacă folosești împrumuturile online pentru a profita de o ofertă de cumpărături sau pentru activitățile de relaxare, atunci trebuie să știi că procedezi în mod greșit. Persoanele care optează pentru creditele online în aceste scopuri vor ajunge să se confrunte cu stresul financiar și sunt pasibile de a avea parte de probleme financiare .

Faci un împrumut din cauza lipsei banilor. Este foarte posibil ca luna viitoare să nu dispui de bani în plus pentru a acoperi acest credit. Ceea ce este asemenea efectului bulgarului de zăpadă, care se rostogolește din vârful unui deal. Vei avea nevoie de mai mulți bani pentru a rambursa împrumutul accesat din ultima lună. Pentru că se adună și penalități, care cresc costurile totale de plată. Este posibil să cereri bani de la alt creditor pentru a-ți acoperi acest credit, dar situația va fi aceeași. La un moment dat, nu va mai există nicio companie de împrumuturi online care să accepte solicitarea ta, deoarece îți vor vedea istoricul de împrumut.

Astăzi, pentru clientul care are mai multe împrumuturi de la mai mulți creditori, se poate discuta de o situație financiară destul de neplăcută și care pare fără nicio cale de ieșire. Cu excepția cazului în care venitul clientului devine mai mare, ceea ce ar putea salva situația.

Ce poate face clientul într-un astfel de caz? Cea mai bună opțiune este combinarea împrumuturilor și realizarea unui program de rambursare cu o sumă pe care clientul o poate rambursa ușor în fiecare lună. Și, bineînțeles, clientul trebuie să renunțe la orice nou împrumut până în momentul în care își revine din punct de vedere financiar.

Concluzie

În general, utilizează împrumutul online atunci când nu există nicio altă opțiune și reține că trebuie să îl rambursezi cel târziu luna următoare. În caz contrar, se poate sfârși rău și vei ajunge într-o situație financiară care te poate stresa pe termen lung.

Ține cont de sfaturile pe care ți le-am prezentat și procedează în mod inteligent atunci când vine vorba despre banii tăi. Totul este bine doar dacă menții lucrurile sub control!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *