vara

Top 3 Sfaturi Pentru a Face Economii În Vara Anului 2020!

Vara anului 2020 va fi diferită, nu în sensul rău, ci doar altfel, mai ales că traversăm o criză la nivel mondial. Depinde foarte mult de tine și de felul în care vei acționa pentru a beneficia de maximul de avantaje. Noi îți vom oferi trei sfaturi de top pentru a economisi bani în această vară. Iată ce ai putea face pentru a economisi atunci când vine vorba despre călătorii, fitness și mâncare:

  • Călătorește, dar alege să o faci în cel mai accesibil mod, păstrându-ți în același timp bucuria de a călători
  • Menține-te în formă și ai grijă de sănătatea, fără să cheltui niciun ban
  • Învață cum să mănânci mai bine, dar într-un mod mai ieftin

Călătorește și distrează-te pe bani puțini!

Este destul de probabil ca vara anului 2020 să fie una în care vom călători mai degrabă prin țară decât în afară. Cu toate acestea, România este o țară minunată, care ne oferă o mulțime de oportunități de distracție și locuri extraordinare de explorat la nivel local. Mai mult ca sigur că vom avea parte de niște experiențe și amintiri pozitive. Plus că, putem economisi bani!

Uită de Airbnb și de statul la hotel!

Vara asta trebuie să fie despre călătorii și explorare, nu de stat în hotel sau la pensiune. Închirierea unor locații în care să dormim ne poate costa o mare parte din bugetul alocat vacanței. Dacă stai să te gândești mai bine, practic dai bani pentru a dormi. Cât timp îți petreci în camera de hotel dacă mergi la munte sau la mare? Noi îți recomandăm să te gândești la alte moduri de a cheltui acești bani. 

Dacă afară este cald, campingul poate fi o alegere excelentă dacă stai peste noapte. De fapt, poate fi distractiv să schimbi peisajul după cum îți dorești. Imaginează-ți că dormi lângă plajă și auzi valurile marii care se zdrobesc de stânci, în timp ce pescărușii își strigă libertatea. Nu ți se pare că sună foarte bine? Iar partea cea mai tare este că poate fi coloana sonoră pe care poți adormi în nopțile petrecute la mare. Mai mult decât atât, este destul de posibil să găsești și un loc de camping gratuit, pentru care nu trebuie să plătești.  Așa că poți avea parte de această experiență fără egal fără să plătești sute de Lei pentru una sau două nopți. În acest fel poți economisi banii pentru a-ți cumpăra ceva ce îți doreai de foarte mult timp! Nu ți se pare un compromis pe care merită să-l faci?

Gătitul nu este chiar atât de rău!

Cheltuim atât de mulți bani pentru mâncare și, practic, nu facem decât să îi aruncăm în stânga și-n dreapta. Dar merită? Trăim în secolul XXI, într-un cerc vicios în care ne adaptăm alegerile în funcție de ceea ce fac toți ceilalți din jurul nostru. Uităm că avem propriul stil de viață și nu trebuie să fie asemănător cu al celorlalți. Suntem asaltați de reclame la fiecare colț  de stradă și pe net, fiecare recomandându-ne  să cumpărăm ceva sau altceva, că este rapid și ușor, și va fi chiar la ușa noastră în câteva minute. Sună grozav, nu? Așa este, dar, din când în când, ar trebui să facem un pas înapoi și să începem să ne punem pe noi înșine în mișcare, mai ales atunci când este vorba despre gătit.

Nu spunem că ar trebui să renunți de tot la comandatul de mâncare online sau la ieșitul la restaurant. Nu, ai dreptul de a te răsfăța din când în când. Numai că, atunci când gătești acasă, zi de zi, ai posibilitatea de a economisi o grămadă de bani. Statistic vorbind, banii pe care îi cheltuim pe mâncare este una dintre categoriile de cheltuieli majore într-o gospodărie (după banii pentru chirie, rata la credit și banii pentru întreținerea mașinii).

Printre avantajele gătitului se numără:

  • Economisirea banilor
  • Știi exact ce conține mâncarea (poți avea mult mai bine grijă de sănătatea ta)
  • Dezvoltarea abilității de gătit
  • Petrecerea unei perioade mai îndelungate acasă, cu familia

Cultivă-ți legume acasă

Cultivarea legumelor acasă poate fi ceva mișto. Ai la îndemână ingrediente proaspete, fără substanțe chimice și este o activitate distractivă.

Pregătirea zilnică a meselor 

Atunci când nu mai mănânci în oraș în fiecare zi și gătești acasă o să poți economisi mulți bani. Gătitul acasă este avantajos pentru că îți permite să pregătești mâncare pentru mai multe zile și poți să prepari exact ce îți place, așa cum vrei.

Menține-ți sănătatea fără să mergi la sală!

Pentru mulți dintre noi fitness-ul și dorința de a ne menține sănătoși reprezintă un mod de viață, cu toate acestea, nu este nevoie să ne petrecem mare parte din zi la sală. Mai ales că este vară și avem atât de multe posibilități de a sta afară, desigur, păstrând distanțarea socială. În plus există multiple modalități de a ne menține activi, cum ar fi alergatul în aer liber sau activități care implică mișcare fizică din plin.

Youtube

Înlocuiește sala cu exerciții făcute acasă urmărind videoclipurile de pe YouTube. Mai ales că mulți dintre noi avem acces la această metodă. Vei găsi mii și mii de videoclipuri care se potrivesc nevoilor tale de a face sport. Și totul este gratis! În acest fel poți folosi banii pentru abonamentul la sala pentru altceva în vara anului 2020!

Renunță la mașină

Vara asta este timpul ca mașina să ia o mică pauză și să pui accentul pe mișcarea fizică. Folosește-te de bicicletă sau pur și simplu alege să ieși la plimbări pe jos. Această schimbare te ajută să economisești 100% din bani, deoarece nu trebuie să îți faci griji cu privire la alimentarea cu combustibil, bani de parcare, asigurări sau vizite de service. Și, atunci când  mergi cu bicicletă sau pe jos, sănătatea ta va avea numai de câștigat.

Concluzie

Economisirea banilor poate fi ușoară dacă dispui de instrumentele și mentalitatea potrivite pentru a-ți schimba rutina. Poate părea greu, dar cu timpul vei vedea că nu este. Pornind de la exemplele prezentate în cadrul acestui articol, poți să găsești modalități de înlocuire pentru o mulțime de lucruri. Gândește-te că tot ceea ce vei face este pentru binele tău pentru că îți vei putea redirecționa banii într-un cont de economii. Vei avea ocazia de a-i folosi pentru a călători sau pentru a-ți cumpăra un gadget de ultimă generație. Încearcă și nu vei regreta! Dacă vrei să afli și mai multe informații utile despre cum poți să economisești, vizitează blogul nostru!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *